محققان کانادایی و کلمبیایی در مطالعهای مشترک موفق به بررسی محیط مغناطیسی در اطراف قمرهای فراخورشیدی شدند.
«رنه هلر» از محققان دپارتمان فیزیک و نجوم دانشگاه مک کستر کانادا با همکاری «جورج زولوگا» از موسسه فیزیک دانشگاه آنتیوکوئیا کلمبیا، محیط پیچیده مغناطیسی قمرهای فراخورشیدی و احتمال قابل سکونت بودن آنها را مورد بررسی قرار دادند.
در این مطالعه قمرهایی با جرم و اندازه مشابه قمرها در مدار مریخ با جرم و ترکیباتی در اندازه نپتون تا مشتری مورد بررسی قرار گرفتند.
قمرهای بزرگ تر با جرمی مشابه زمین از احتمال کمتری برای شکل گیری در اطراف سیارات بزرگتر برخوردار هستند، درحالیکه قمرهای سبک تر از مریخ شانس کمتری برای شناسایی در آینده دارند.
محاسبه اندازه مگنتوسفر سیارات غول پیکر در مناطق قابل سکونت ستاره های میزبان، هسته این مطالعه را تشکیل می دهد.
مگنتوسفر سیاره ای در حقیقت حباب هایی ساخته شده از پلاسمای تولید شده بوسیله شوک بین بادهای بین ستاره ای و حوزه مغناطیسی ذاتی سیاره هستند؛ این حباب ها محیط مغناطیسی سیاره را از محیط های کاملا متفاوت فضای بین سیارهای جدا می کنند.
محققان کلمبیایی در تحقیقات خود، تولید و نگهدادری حوزههای مغناطیسی در سیارات خاکی و غول پیکر را مورد بررسی قرار دادند و از این داده ها برای بررسی شدت میدان های مغناطیسی استفاده کردند.
با همکاری محققان کانادایی و استفاده از مدل های شناخته شده «جاناتان فورتنی»، ویژگی های سیارات با اندازه ها و ترکیبات مختلف مورد مطالعه قرار گرفت تا خواص مغناطیسی آنها تخمین زده شود.
با روش توسعه یافته توسط محققان دانشگاه آنتیوکوئیا کلمبیا، امکان پیش بینی گشتاور دو قطبی مغناطیسی در اطراف قمرهایی در ابعاد ابر قمر گانیمد مشتری فراهم می شود.
نتایج این مطالعه مشترک در مجله Astrophysical Journal Letters منتشر شده است.
تاریخ : دوشنبه 92/6/18 | 12:8 عصر | نویسنده : سارا ابوطالبی | نظرات ()